Steffest Digitale Pulptuur

Catalogeren Catalogeren

a picture called stapelphotos.jpg (click to enlarge) In mijn recente efforts om eindelijk al mijn digitale biblioteken geordend en gecatalogeerd te krijgen, kom je vroeg of laat uit bij een gigantische hoop digitale foto's die smeken om wat aandacht.
Na had ik vroeger reeds wat online afbeeldingbanken opgezet, maar om de een of andere reden gingen die op den duur ook allemaal ten onder aan de wet der chaos.
Een nieuwe zoektocht dus naar het perfecte afbeeldingenbeheer.
Een vriend raadde me Photoshop Elements aan.
Nu ben ik geen fan van Adobe, an ook al niet van photoshop, en ook al niet van "light" versies, dus veel verwachtte ik er niet van.
Maar kijk eens aan: Ik moet ondertussen grif toegeven dat dat een fantastisch programma is.
Al mijn negatieve bevindingen verdwenen namelijk als sneeuw voor de zon toen ik ontdekte dat de database achter de fotoverzameling bij PSE gewoon een verdoken Access Database is.
Daar kan ik dus mee uit de voeten: ontbrekende functies schrijf je er dan gewoon bij, rechtreeks op de database, en zonder te blinken zijn alle gegevens dan ook ineens beschikbaar voor de online versie.
Het volgende project dat op stapel staat: Een online equivalent voor de PSE catalog. Dit gaat een goeie worden !!!! Geef je reactie (0)